Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

Să știi mai multe, să fii mai bun – Pericolele anturajului (noțiuni privind abuzul, corupția etc.)

Vineri, 10.04.2015, în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, domnul director adjunct Patriche Ionel, prof. Maravela Simona și elevii claselor a VII -a și a VIII-a au participat la activitatea de educație juridică „Pericolele anturajului (noțiuni privind abuzul, corupția etc.)” potrivit Protocolului de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar, nr.10576/10.10.2013, încheiat între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii.
Invitați la activitate au fost domnul judecător Bleoancă Alexandru din cadrul Curții de Apel Galați și domnul Luparu Virgil procuror general adjunct de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.
Domnul judecător Bleoancă Alexandru a prezentat, pe înțelesul copiilor, specificul activității juridice, noțiuni elementare despre lege, reguli, urmările nerespectării legilor etc., iar domnul procuror general adjunct a prezentat elevilor cazuri concrete de abuzuri în rândul adolescenților și a pus accent pe semnificația și importanța anturajului.
La finalul activității elevii au adresat întrebări, iar cei doi invitați au lămurit aspectele de care au fost interesați elevii.
Responsabil activitate: prof. Maravela Simona

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut