CABINETUL LOGOPEDIC INTERŞCOLAR

Şcoala Gimnazială Nr. 22 Galaţi

01

„Conversaţia este arta în care un om are drept competitori întreaga omenire, pentru că este ceea ce practică toţi în fiecare zi”

Ralf Waldo

Face parte din reţeaua de cabinete de la nivelul
Centrului Logopedic Interşcolar (C.L.I.), coordonat de
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (C.J.R.A.E.) Galaţi

Datele noastre de contact

 Şcoala Gimnazială Nr. 22 Galaţi
Str. Zidarilor Nr. 5
Telefon / Fax: 0236324244

 Profesor logoped
Mariana Lupu

Program logopedie (după 10 octombrie 2018)

Luni:        8,00 – 11,00

Marți:     14,30 – 16,30

Miercuri:   8,00 – 12,00

Joi:             8,00 – 12,00

Vineri:         8,00 – 11,00
email: logopediegl22@yahoo.ro

Serviciile noastre

Obiective specifice:

Beneficiarii noştri

   Direct   

   Indirect:

 Circumscripţia şcolară deservită de cabinetul logopedic interşcolar al Şcolii Gimnaziale Nr. 22 cuprinde un număr de 12 şcoli şi 18 grădiniţe din zona cartierului Dunărea.

Logopedia  se orientează predominant spre vârsta preşcolară şi şcolară mică, vârste la care dezvoltarea şi perfecţionarea limbajului au cea mai mare plasticitate şi susceptibilitate. Tratarea timpurie a tulburărilor de limbaj este foarte importantă, asigurând eficienţa sporită a acestei acţiuni, întrucât la copiii mici automatismele psiholingvistice nu sunt consolidate şi pot fi uşor înlocuite cu deprinderi corecte de vorbire.

Tulburările de limbaj şi de comunicare care necesită intervenţie logopedică

Dotare conform standardelor, atmosferă caldă şi relaxantă

02 03 04

Influenţele negative ale tulburărilor de limbaj asupra personalităţii

 Indiferent de momentul instalării tulburărilor de limbaj, ele se repercutează negativ asupra personalităţii şi asupra sănătăţii neuro-psihice a copilului. Influenţele tulburărilor de limbaj sunt mult mai grave şi mult mai complexe la vârsta preşcolarităţii şi a micii şcolarităţi. Efectele tulburărilor de limbaj asupra dezvoltării neuropsihice a individului sunt direct dependente de complexitatea şi de gravitatea acestora. Tulburările de limbaj nu sunt simple afectări ale modului de exprimare, ci ele reprezintă expresia unor afecţiuni ale unor structuri ample şi complexe, împiedicând vizibil comunicarea celui afectat cu semenii săi.

 Terapia logopedică sprijină socializarea copiilor cu tulburări de limbaj

 Limbajul este, prin natura sa, o modalitate de relaţionare şi integrare socială. Aplicarea corctă şi la timp a măsurilor de prevenire a tulburărilor de limbaj este de natură să conducă la raporturi normale între copil şi colegii lui de grădiniţă, şcoală, precum şi la eliminarea posibilităţilor de agravare şi fixare a unor complicaţii psihice şi neuropsihice a personalităţii copilului.

În achiziţia limbajului există doi factori determinanţi majori : gândirea şi interacţiunea socială. Pe de o parte, copilul învaţă limbajul de la ceilalţi prin interacţiune socială. În lipsa interacţiunii sociale, limbajul copilului este sărăcăcios sau absent.  Pe de altă parte, gândirea este suportul interior care permite limbajului să apară şi să se dezvolte mai ales din punct de vedere calitativ.

Munca în echipă garantează succesul terapiei logopedice

 Logopedia nu vizează doar corectarea tulburărilor de limbaj, ci are în vedere şi armonizarea fiinţei umane din punct de vedere afectiv-motivaţional, psihomotor şi cognitiv, în directă legătură cu unicitatea persoanei.

Astfel, colaborarea cu psihologul şcolar, cadrele didactice şi cu  părinţii asigură reuşita terapiei logopedice.

 Veniţi să ne jucăm, aşa ne corectăm!

06 05

2 răspunsuri

  1. Buna ziua numele meu este Mihaela și am o o nepoțica de 3 anișori care este foarte activa înțelege tot cei spui dar cu vorbitul e mai greu nu se exprimă și asta mă îngrijorează e timpul să meargă la grădiniță și nu știu cum să o ajut as vrea să meargă la o grădiniță cu un logoped asistata să fie ajutata să-și dezvolte vorbirea și modul de exprimare ce mă sfătuiți va multmulțu Nr meu de tel este 0773864774

  2. buna seara am si eu un baietel de 2 ani si o luna care zice numai mama tata a zis apa dar nu mai zice da din gurita cand vrea face pa zice na este foarte atent cand il cert sau îi zic sa faca ceva face înțelege te face atent daca el vorbeste cu tine si tu nu îi dai atentie credeți că trebuie să merg la medic pentru un examen?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.