Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

Istoric

ISTORICUL  SCOLII  GIMNAZIALE  NR. 22  GALATI

Scoala Gimnaziala Nr.22 Galati se gaseste in Microraionul 19, strada Zidarilor Nr.5, la capatul traseului 102, in imediata apropiere a Pietii Dunarea.

    Cladirea a fost data in folosinta in anul 1971. Nu exista practic un act de nastere al scolii, pentru ca la vremea respectiva nu se obisnuia sa se intocmeasca astfel de acte, ci doar sa se consemneze si sa se raporteze forurilor superioare  „maretile realizari”.

Din Cartea tehnica a scolii intocmita in anul 2008, reiese ca data inceperii executiei scolii este anul 1970 si data receptiei finale este anul 1971.

In Raportul de evaluare a scolii intocmit la data de 14.04.2008, se mentioneaza ca proprietarul este Consiliul Local Galati, iar proprietatea este formata din teren intravilan in suprafata de 9741 mp si cladiri cu suprafata construita la sol de 982,41 mp.

La inceput scoala avea disponibile 17 sali de clasa, din care 2 sali apartineau Gradinitei 14, infiintata odata cu scoala, atelier pentru baieti si atelier pentru fete, atelier sudura, laboratoare de fizica – chimie si biologie, sala de festivitati, cabinet medical, cabinet stomatologic, biblioteca, alte cabinete.

In momentele cand efectivele de elevi cresc, atat laboratoarele cat si cabinetele si sala de festivitati devin sali de clasa.

Pana in anul 2003 s-au efectuat doar lucrari de intretinere a scolii si s-a reparat acoperisul iar intre 1998 – 2003 s-au schimbat usile de la clase si 75% din mobilier.

In anul 2003 s-a reparat instalatia termica si s-au inlocuit unele calorifere.

 In anul 2004 s-a efectuat reparatia capitala a scolii in cadrul unui proiect cu finantare de la Banca Mondiala. Tot in aceasta perioada s-a schimbat complet mobilierul scolii in cadrul unui alt proiect.

In anul 1996 s-a hotarat ca scoala sa poarte numele marelui carturar roman Dimitrie Cantemir,  unitatea scolara numindu-se Scoala Gimnaziala Nr.22 „Dimitrie Cantemir” Galati.

Sari la conținut