Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

Viața la Pozitiv

14 decembrie 2015 a însemnat și deschiderea oficială a programului VIAȚA LA POZITIV, seară în care am fost și noi Moș Crăciun: colegi, părinți, copii alături de voluntarii ASMA și Spitalul Militar ” Dr. Aristide Serfioti” la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în cadrul spectacolului caritabil „Fii și tu Moș Crăciun”,ediţia a III-a. Împreună am adus zâmbete pe chipurile copiilor din familiile defavorizate din localitatea Costache Negri .

Potrivit motto-ului ediției a V-a „IDENTITĂȚI ÎMPREUNĂ”, în cadrul spectacolului am reînviat tradițiile populare românești și ne-am bucurat de portul nostru național, cu atât mai mult cu cât și mesajul transmis îndeamnă la acest lucru.
Toți cei prezenți în sală au salutat cu interes și entuziasm programul. Nu au lipsit discursurile si emoțiile pozitive ale tuturor celor implicați mai ales că în sală se aflau mulți voluntari, de la cei mai mici la cei mai mari, dornici să multiplice pozitivismul în rândul gălățenilor.
Prof. inv. primar Simona Maravela
Din Mesajul destinat Grupurilor de Voluntari Pozitivişti pentru DESCHIDEREA OFICIALĂ a ediţiei 5:

“Motto-ul ediţiei a V-a este “IDENTITĂŢI ÎMPREUNĂ”. În actualul context internaţional, alegerea acestui motto se pare că nu a fost deloc întâmplătoare. Fiecare dintre noi suntem provocaţi să învăţăm din nou să ne iubim mai mult
locurile natale – ca amprentă a identităţii noastre în lume, să reînvăţăm să ne iubim aproapele şi să-i recunoaştem dreptul de a avea propria identitate.Trăind o viaţă pozitivă, putem să contribuim fiecare dintre noi la restabilirea acelui echilibru necesar pentru a menţine pacea între noi, pentru înţelegerea nevoilor fiecăruia de a-şi manifesta paşnic o identitate şi pentru preţuirea valorilor identitare pe care le purtăm cu toţii în noi.”

În viziunea Programului Educational “Viaţa la Pozitiv”, scopul educaţiei nu este doar de a scoate absolvenţi bine informaţi ci şi formarea de persoane cu resurse adaptative la solicitările vieţii. În momentul în care timpul liber este
redus la o sumă de activităţi concepute la voia întâmplării, se poate observa o lipsă de apetit pentru o utilă dezvoltare personală şi se poate ajunge la un parcurs individual distructiv. Pentru evitarea unor astfel de situaţii ar fi indicat ca derularea timpului liber să aibă la bază un demers reflexiv şi responsabil.
Prin crearea “Grupurilor de Voluntari Pozitivişti” în cadrul instituţiilor şcolare participante, se urmăreşte ca elevii să devină mai implicaţi în viaţa comunităţii prin însuşirea şi dezvoltarea competenţelor specifice activităţii de voluntariat: atitudine de colaborare; asertivitate şi integritate; înţelegerea codurilor de conduită şi maniere general acceptate; capacitatea de a lucra în echipă; spirit civic; exprimarea pozitivă a propriei identităţi.
În încheiere, dorim să transmitem tuturor celor prezenţi, respectul nostru şi preţuirea şi vă asigurăm de cele mai bune gânduri transmise, mereu, “la pozitiv”!
Coordonatori naţionali “Viaţa la Pozitiv”:
Prof. Mirela Hanea – Director Colegiul Tehnic “Independenţa” Sibiu
Cosmin Chelcea –Preşedinte Asociaţia “Positive Life”, fondatorul “Viaţa la Pozitiv”
Sibiu, 7 decembrie 2015

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut