Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

TEST- clasa a VIII-a – Ed. tehnologica

A. Bifaţi  litera corespunzătoare răspunsului corect.

1. Din punct de vedere al caracteristicilor surselor de energie primară, energia geotermică face parte din următoarea categorie:

a. convenţională, inepuizabilă;

b. neconvenţională, epuizabilă;

c. convenţională, epuizabilă;

d. neconvenţională, inepuizabilă

2. Sursele neregenerabile sunt:

a. cele care fac parte din biosferă;

b. cele care se distrug prin consum;

c. cele care folosesc energia chimică a combustibililor obţinuţi din biomasă;

d. cele care folosesc energia solară

3. Energia primară este:

a. energia furnizată de un motor;

b. energia obţinută prin transformarea unei alte forme de energie;

c. energia brută a purtătorilor naturali de energie;

d. energia artificială creată de om cu ajutorul maşinilor

4. În focarul unui cazan se arde:

a. combustibil fosil ;

b. amestec de combustibil şi aer încălzit;

c. orice fel de combustibil; 

d. combustibil nuclear

5. Nu fac parte din reţeaua de transport a energiei electrice:

a. stâlpii de tensiune;

b. liniile electrice aeriene;

c. prizele electrice;

d. liniile electrice subterane

6. Care dintre materialele enumerate mai jos nu este un material conductor:

a. cuprul; 

b. Aluminiul; 

c. Mica; 

d. argintul

7. Din categoria aparatelor de protecţie, face parte:

a. priza cu împământare;

b. Întrerupătorul;

c. Dulia;

d. siguranţa fuzibilă.

8. Corpul cilindric de porţelan care conţine firul fuzibil al unei siguranţe electrice este:

a. lamela;

b. Patronul;

c. Becul;

d. soclul

9. Legătura dintre o clădire şi reţeaua electrică se numeşte:

a. branşament;

b. contact electric;

c. linie de joasă tensiune;

 d. sursă de tensiune

10. Motoarele electrice transformă:

a. energia termică produsă prin arderea combustibililor în energie mecanică; 

b. energia curenţilor de aer în energie mecanică;

c. energia electrică în energie mecanică;

d. energia chimică a combustibililor  în energie mecanică

 

B. Bifaţi în dreptul fiecărui enunţ litera “A”, dacă apreciaţi că enunţul este adevărat sau litera “F”, dacă apreciaţi că enunţul este fals.

 

1. Staţiile ridicătoare de tensiune sunt amplasate în apropierea consumatorilor.

2. Centrala eoliană este amplasată pe ţărmul mării şi foloseşte ca sursă de energie primară energia valurilor.

3. Funcţionarea unei turbine termice depinde de energia calorică necesară, obţinută prin: arderea combustibililor, foraje de mare adâncime, reacţii de fisiune nucleară.

4. Aparatele de încălzit funcţionează pe baza efectului magnetic al curentului electric.

5. Cand se foloseste uscatorul de par, energia electrică se transformă înenergie termică şi mecanică .      

 

RASPUNSURI

A 1. d.; 2. b.; 3. c.; 4. b.; 5. c.; 6. c.; 7. d.; 8. b.; 9. a.; 10. c.

B 1. F; 2. F.; 3. A.; 4. F.; 5. A.

Un răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut