Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

SĂ NU UITĂM ISTORIA ŞI EROII EI!

Sa nu uitam istoria si eroii eiMuzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi a derulat în acest an, în cadrul programului educaţional,  proiectul cultural „Muzeul şi şcoala. Ora de istorie la muzeu”, proiect care vizează completarea programei şcolare prin organizarea de evocări, lecţii de istorie, expuneri ştiinţifice, mese rotunde la muzeu.
        În cadrul acestui proiect, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi a organizat joi, 9 mai 2013, evocarea dedicată proclamării Independenţei de Stat a României sub genericul SĂ NU UITĂM ISTORIA ŞI EROII EI!
 
        Cu acest prilej, profesori şi elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 5, Şcoala Gimnazială Nr. 16, Şcoala Gimnazială Nr. 22, Şcoala Gimnazială Nr. 28, Şcoala Gimnazială Nr. 42  şi Liceul Teoretic „Sf. Maria” din Galaţi au adus în atenţia auditorului, eroi care au luptat şi au contribuit la câştigarea Independenţei de Stat a României, proclamată la 9 mai 1877, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta.
        Evenimentul a avut loc la Muzeul Casa „Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.

 

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi
Str. Domneasca, nr. 25, Galaţi
Telefon: (40)236/414228

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut