Activitatea la club se desfăşoară dincolo de cadrul formal stabilit, în afara planurilor de învăţământ şi programelor şcolare, în afara oricărei obligativităţi, fiind bazată pe voluntariat, pe libertatea elevilor de a-şi petrece timpul liber pe măsura dorinţelor lor.
Clubul este un loc sigur în care pot să-şi construiască noi prietenii bazate pe încredere şi respect, în care îşi pot dezvolta aptitudinile şi abilităţile, un loc care le oferă posibilitatea de a face schimbări pozitive în comunitate.
Programul IMPACT dezvoltă componenta educaţiei non-formale în cadrul şcolii prin metoda educaţiei prin serviciul în folosul comunităţii (service learning). În acest fel, elevii dobândesc abilităţi practice de a deveni lideri, de a scrie şi implementa proiecte în folosul comunităţii, îmbinând în mod creativ distracţia cu învăţarea non-formală.
În prezent clubul însumează 20 tineri voluntari şi 3 cadre didactice care se întâlnesc o dată pe săptămână şi desfăşoară activităţi distractive de echipă – jocuri şi povestiri cu conţinut moral-civic, menite să dezvolte caracterul, abilităţile vocaţionale, munca în echipă, relaţiile de colaborare şi cooperare între elevi de vârste diferite şi din clase diferite, să contribuie la sporirea încrederii în forţele proprii şi a stimei de sine.
Totodată îi ajută să cunoască şi să respecte normele morale şi să devină promotorii unor valori şi comportamente pozitive în comunitate.