Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

CONCURSUL ”EDUCAȚIA TEHNOLOGICĂ ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI – PUNTE CĂTRE VIITOR”

CONCURSUL ”EDUCAȚIA TEHNOLOGICĂ ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI – PUNTE CĂTRE VIITOR” 

LA a III-a EDIȚIE

Sâmbătă, 20 mai,  școala noastră  a organizat a III-a ediție a  concursului interjudețean ”Educația tehnologică și tehnologia informației – punte către viitor”, cuprins în CAER 2017, domeniul Tehnic, poziția 1567. Concursul face parte din proiectul cu același nume, coordonat de doamnele profesoare Tudorache Valentina și Secrieru Mihaela.

Inițiat în anul 2014, concursul a atras de la o ediție la alta un număr tot mai mare de participanți.  Concursul se adresează elevilor de gimnaziu. În acest an au participat elevi din 26 de județe.

Elevii au avut două probe: o probă  teoretică cu întrebări cu caracter interdisciplinar și o probă practică (prezentare PowerPoint, Prezi, afiș, poză, pliant, machete, la alegere). Cele două probe au avut drept scop dezvoltarea deprinderilor de utilizare a unui sistem de calcul, cunoaşterea modului de utilizare a unor medii informatice de lucru şi realizarea  unor produse care să dezvolte capacitățile antreprenoriale  şi creativitatea elevilor participanţi.

Participanţii s-au remarcat prin cunoștințe de cultură generală, prin creativitate, expresivitate şi o experienţă bogată în utilizarea calculatorului.

Experienţa pozitivă acumulată prin participarea la acest proiect permite formarea unor seturi de   valori şi atitudini care valorizează competenţele cheie care se adresează direct domeniului specific de cunoaştere academică.

 

Director,

Prof. Tudorache Valentina

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut