În anul școlar 2024-2025 s-a scris o nouă filă din povestea proiectului „Comorile basmului românesc”, organizat de Școala Gimnazială Nr. 22 Galați și Școala Gimnazială „Miron Costin” Galați, coordonat de pe prof. Gaiu Florentina și prof. Ciubotaru Adriana.
Ediția a XI-a, inclusă în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Regionale în anul școlar 2024-2025, la poziția 939, a avut ca produs final, pe lângă frumoasele desene inspirate din textele propuse în bibliografie și basmele create de elevii de clasa a V-a care au participat la etapa finală a concursului de creație literară din cadrul proiectului. Astfel, antologia „Făuritorii de basme” reprezintă un produs final al proiectului, ducând mai departe farmecul acestui tip de text narativ, care îmbină emoția cititorului cu inspirația creatorului, promovând valori și dezvăluind încrederea în victoria finală a binelui.
Volumul este publicat pe site-ul proiectului, proiect.comorilebasmelor
Antologie „Făuritorii de basme”
COMORILE BASMELOR ROMÂNEȘTI, EDIȚIA a X-a, 2023-2024
Antologie 2024:
PROIECTUL EDUCAȚIONAL „COMORILE BASMELOR ROMÂNEȘTI” 2022-2023
Proiectul „Comorile basmelor românești” a fost conceput în vederea găsirii celor mai eficiente modalităţi de stimulare a interesului elevilor pentru lectură şi carte, dar, mai ales, pentru redescoperirea basmelor românești, ca lecturi educative si stimulative.
Activităţile derulate în fiecare unitate școlară parteneră în etapa implementării proiectului au ca obiectiv dezvoltarea capacităţii creatoare a elevilor, redeșteptarea apetitului pentru lectură, identificarea cu anumite personaje din basme, extragerea de învățăminte din conținutul basmelor, dar și familiarizarea cu texte din literatura română. Concursul organizat în cadrul proiectului este unul de verificare a lecturii basmelor propuse în bibliografie(etapa I), dar și de creativitate, elevii redactând texte originale(etapa finală).
Proiectul se derulează din 2014, adunând , la fiecare ediție, exemple valoroase de bune practici adunate în revista „Comorile basmelor românești”, dar și creații autentice ale elevilor participanți care dovedesc faptul că sunt și buni scriitori, nu numai buni cititori.
Vă invităm să răsfoiți publicațiile fiecărei ediții și să intrați, ușor , ușor, într-o lume magică, de basm!
COORDONATORI,
prof. Gaiu Florentina, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 22 GALAŢI
prof. Ciubotaru Adriana, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIRON COSTIN” GALAŢI
COMORILE BASMELOR ROMÂNEȘTI – SITE PROIECT