Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

Alfabetul dinozaurilor

Şcoala Discovery a provocat elevii şi profesorii din ţară la un concurs intitulat „Târgul de dinozauri”, în care elevii mari şi mici s-au străduit după puterile lor să aducă la viaţă fascinantele animale. Din Galaţi, s-au înscris două echipe – clasa I B de la Şcoala Nr. 29 – coordonată de învăţătoarea Gherghina Lungeanu, cu proiectul „Dinozauri cu armuri”  şi  clasa I A de la Şcoala Nr. 22, coordonată de învăţătoarea Liliana Grafcenco, cu proiectul „Alfabetul dinozaurilor”. În competiţie au intrat mai bine de o sută de echipe, cea  a Şcolii nr. 29 ieşind pe locul al II-lea la clasele primare, jurizarea fiind foarte serioasă, condusă de însuşi directorul de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică din Paris. 
Timp de aproape o lună, elevii ambelor echipe au încercat să aducă dinozaurii la viaţă prin tot felul de metode. Au desenat, au modelat, au învăţat o mulţime de lucruri despre modul lor de viaţă. Cei de la Şcoala Nr. 22 s-au gândit că vor reţine mai uşor şi literele şi au alcătuit „Alfabetul dinozaurilor”. „A fost plăcut, interesant şi instructiv. Elevii mei au trăit bucuria lucrului făcut din suflet, cu pasiune. Aceasta a fost de fapt cea mai importantă lecţie pentru ei. A fost nostim să îi auzim pe copiii aceştia atât de mici învârtind printre dinţişori nume de dinozauri atât de încurcate”, povesteşte învăţătoarea Liliana Grafcenco, de la Şcoala Nr. 22.
Echipa de la Şcoala Nr. 29, a reuşit să capteze atenţia juriului cu Eco-dinozaurul uriaş construit în colaborare cu părinţii şi instalat în curtea unităţii de învăţământ (în foto, înconjurat de copii), unde a putut fi admirat pe toate părţile. „A fost o lună plină de întrebări şi răspunsuri, de activităţi plăcute. Am creat dinozauri de toate tipurile şi culorile, am înţeles la ce foloseau armurile, am pătruns mai adânc într-o lume plină de mister. Mă bucur că „studenţii fără dinţi de la Litere au terminat alfabetul şi pot continua studiul lecţiilor despre dinozauri”, rezumă în câteva cuvinte învăţătoarea Gherghina Lungeanu.

Autor:   Roxana Artene Penciu

Publicat Miercuri, 05 Iunie 2013

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut