Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

5 pasi sa ai un copil mai fericit

5pasi

5 pasi sa ai un copil mai fericit

Exista momente cand ai vrea sa dai timpul inapoi, sa-ti retraiesti copilaria si sa schimbi unele lucruri? Sau… de cate ori nu ti-ai spus ca sunt greseli pe care le-au facut parintii tai si pe care nu vrei sa le repeti cu copilul tau. Vezi insa cum, fara sa vrei, ajungi sa faci lucruri de care-ti pare rau, ca din dorinta de a fi o mama buna si de a avea copilul perfect ceri prea mult de la el, ii oferi prea multe cadouri, activitati si lucruri cand de fapt el ar vrea sa petreaca mai mult timp cu tine.

Cinci pasi pentru un copil fericit

Renunta la activitatile extrascolare. Eram in parc cand o bunica se plangea ca nepotica ei de clasa intai ajunge acasa la opt seara. Programul fetei includea after-school, meditatii engleza si tenis. Adeseori plangea ca vrea sa mearag in parc sa se joace cu copiii. Te inteleg, vrei sa ai un copil cu spirit competitiv, destept, sa stie o gramada de lucruri si incerci sa-i oferi lucrurile care ti-au lipsit tie. Dar opreste-te: intreaba-l ce-l face cu adevarat fericit din toate aceste lucruri pe care i le oferi din proprie initiativa.

Adica tipa cu 50% mai putin. In loc sa-ti spui „nu mai fac asta niciodata” (atunci cand ii vezi mutrisoara trista si nedumerita) incearca sa te controlezi. Ia o gura de aer, tipa in perna. Incearca sa analizezei daca acele lucruri care te scot din sarite intr-atat incat sa tipi la copil nu sunt de fapt detalii care teplictisesc si te deranjeaza: striga, vorbeste prea mult si tare, alearga, tranteste. In acest caz iesi din camera, calmeaza-te si doar dupa aceea discuta cu el.

Citeste-i seara. Asta inseamna ca o sa te dedici in totalitate puiului tau pentru o ora, iar el va savura aceste momente din plin.

Fara dispute conjugale Nu te certa cu partenerul tau in fata copilului pentru a nu-i crea sentimente de insecuritate. Chiar si in timpul certurilor, lasati sa se vada cat de mult va iubiti, iar daca esti divortata, fa un efort sa te porti amabil si politicos. Nu transforma problemele tale si de casnicie in cele ale copilului.

Rezolva-ti problemele de santate. Nu e nicio rusine in asta. Cu atat stres si presiune, este normal sa apara si dereglari. Nu le lasa sa-ti conduca viata pentru ca vor afecta relatia ta cu copilul.Daca simti ca esti cu nervii incordati, daca ai impreisa ca nu mai ai cale de scapare, mergi la psiholog. Daca ia probleme de alimentatie, mergi la nutritionist. Trebuie sa fii un exemplu bun pentru copilul tau.

Sursa: MAMI.RO

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut