Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

Festivalului ETA-English Through Acting – Prof. Ramona Smadu

collage

Atunci când dragostea pentru limba lui Shakespeare se împleteşte cu talentul actoricesc nu poate să ia naştere decât ceva minunat. Înzestraţii elevi ai clasei a VIII-a B au participat in luna decembrie a anului 2013 la Ediţia a VI-a a Festivalului ETA-English Through Acting cu piesa „ Girl in da hoodie”, o versiune modernă şi amuzantă a poveştii Scufiţei Roşii. Talentaţii actori Alexandra Eni, Claudia Cristea, Claudiu Vlasie, Cătălin Căpriţă, Andrei Cristache şi Bianca Sîrbu au stârnit hohote de râs şi au smuls sălii ropote de aplauze, pentru ca in final juriul festivalului să le înmâneze cel mai râvnit premiu, Premiul I pentru cea mai buna performanţă actoricească. Şi pentru ca fericirea să fie deplină, Premiul pentru cea mai bună actriţă in rol principal i-a fost inmânat Alexandrei Eni. 

Din punctul de vedere al profesorului îndrumător aceasta experienţă s-a dovedit a fi cu adevărat remarcabilă, nu doar pentru satisfacţia adusă de premiile obţinute, ci şi pentru munca în sine, care a fost de fapt un prilej de descoperire şi redescoperire a unor abilităţi şi resurse nebănuite în copiii de lângă noi.

Prof. Ramona Smadu

Iată ce mărturisesc elevii:

Alexandra Eni: “Am fost bucuroasă să particip la acest festival, m-am distrat repetând şi jucând în această piesă. Unele părţi ale personajului mi-au dat bătăi de cap, dar mă simt mândră de ceea ce am reuşit să fac.”

Claudia Cristea: A fost o experienţă de neuitat. Cel mai important lucru a fost că ne-am simţit bine şi am dat tot ce era mai bun din noi. La sfârşit, când am auzit că am câştigat, am avut un sentiment de fericire, cum că munca noastră nu a fost în zadar.”

Bianca Sîrbu: “Ne-am distrat foarte mult la repetiţii, chiar dacă am ajuns foarte greu la rezultatul dorit. A fost o experienţă frumoasă şi mi-aş dori să mai particip şi la alte festivaluri de teatru.”

Claudiu Vlasie: “Experienţa a fost unică. Sala cu o acustică excelentă, concurenţii foarte talentaţi, iar publicul foarte interesat şi cuprins de jocul actoricesc al tuturor copiilor.Sper să mai particip şi la alte festivaluri deoarece sunt destul de atras de actorie.”

Andrei Cristache: “Am învăţat multe lucruri. A fost un prilej de a învăţa ceva nou şi de a ne împrieteni.”

Cătălin Căpriţă: “Una peste alta, festivalul a fost încărcat de un aprig spirit de competiţie infiltrate în sângele tuturor, ce a alternat cu o bucurie şi o încântare generală, resimţită atât de competitori, cât şi de spectatori. A fost o experienţă minunată ce merită repetată.”

collage2 collage

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut