Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

9 mai 2018

9 mai în parteneriat Școala Gimnazială nr. 22 Galați – Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Galați

Material realizat de :

Prof. VALENTINA TANASACIUC Școala Gimn. nr. 22 Galați

Prof.. ISABELA MIRON CNAIC Galați

 

               Pentru mulți dintre noi 9 mai a dobândit în ultimii ani o semnificație specială alături de sărbătorirea obținerii independenței statului român sau încheierea celui de-al doilea război mondial pentru România: celebrarea Zilei Europei. Cu această  ocazie la Școala Gimnazială nr. 22 Galați, clasa a III a B coordonată de Prof. Valentina Tanasaciuc a desfășurat o activitate în parteneriat cu elevii Ambasadori Juniori ai Parlamentului European de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Galați, susținuți și îndrumați de Prof.  Isabela Miron.

              Acțiunea s-a desfășurat sub motto-ul Uniunii Europene: ”Unitate în diversitate”, astfel încât toate activitățile derulate au avut, pe lângă un caracter informativ, și unul distractiv.  Liceenii i-au provocat pe elevii mici să descopere curiozități referitoare la țările Europei sau informații de cultură generală legate de Uniunea Europeană.

               Totodată s-a confecționat și un steag ad-hoc în jurul căruia atât cei mari, cât și cei mici au făcut o promisiune fermă: să își păstreze sufletul de român într-o Europă diversă.

                Cum distracția nu putea lipsi de la o astfel de acțiune, ambasadorii juniori și școlarii micii au dansat și cântat pe o melodie care pentru activitate a devenit un adevărat imn. Baloanele cu cele 12 steluțe galbene au fost cadoul din partea adolescenților de care s-au bucurat la maxim copiii.

                Participarea activă și implicarea deosebită a elevilor și profesorilor au făcut ca acțiunea să fie o reușită și la final, ambasadorii au consimțit la noi experiențe alături de mai micii lor parteneri.

        

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut