Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

MĂ SIMT BINE ÎN ȘCOALA MEA

Revista proiectului în format digital:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitățile de prevenire a bullying-ului și cyberbullying-ului în mediul școlar, din cadrul proiectului „Mă simt bine în școala mea”, au continuat în această săptămână și la clasele ciclului  primar, clasele a III-a și a IV-a. Elevii acestor clase au avut oportunitatea să li se vorbească pe această tematică de către doamna Comisar șef de poliție Pană Cristina din cadrul I.P.J. Galați – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Aceasta a facilitat parcurgerea următoarelor tematici: prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase, prevenirea disparițiilor/plecărilor voluntare. Elevii au participat activ la desfășurarea întâlnirii prin adresarea de întrebări și oferirea de exemple din experiența personală.

                Activitatea „Bullying-ul și răspunderea penală”, desfășurată în data de 25 Martie 2024, din cadrul proiectului „Mă simt bine în școala mea”, a oferit oportunitatea elevilor claselor a VIII-a să o cunoască pe doamna judecător Ivanov Ecaterina de la Tribunalul Galați. Aceasta a facilitat parcurgerea unor aspecte legislative în ceea ce privește bullyingul fizic și cibernetic, venind în completare cu exemple concrete. Pe parcursul activității, elevii au înțeles importanța regulilor în societate și respectarea acestora, au aflat vârsta minimă de răspunderea legislativă în cazurile de bullying, măsurile ce pot fi luate pentru prevenirea fenomenului, procedura de urmat în cazul în care se află în ipostaza de victimă.

Link prezentare activități derulate în cadrul proiectului național „Împreună prindem curaj” – Mă simt bine în școala mea

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut