Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

Little Readers

Proiectul eTwinning „Little Readers” este o experiență minunată pentru elevii claselor a II-a C și a III-a B, coordonați de doamnele profesor pentru învățământ primar Doina Iuliana Pană și Janeta Simona Maravela, oferindu-le ocazia de a explora literatura pentru copii prin activități interactive și creative. Toți participanții din cele 6 țări, Turcia, România, Spania, Lituania, Azerbaijan, Tunisia au ales să se concentreze pe câteva cărți remarcabile: „Frederick” de Leo Lionni, „The Grumpy Ladybug” de Eric Carle, „Zog and the Flying Doctors” de Julia Donaldson și „The Smallest Gift in the World” de Peter H. Reynolds.
Obiectivele proiectului constau în:
Abilitatea de a iubi să citești cărți;
Trezirea dorinței și curiozității de a citi cărți;
Dezvoltarea capacității de a înțelege ceea ce citești, de a interpreta și de a raporta la viața de zi cu zi ceea ce citești, de a îmbunătăți vocabularul;
Încurajarea creativității artistice prin desenarea și proiectarea logo-urilor, campania publicitară, realizarea task-urilor și activităților de reciclare;
Îmbunătățirea abilităților lingvistice prin comunicarea cu ceilalți elevi din țările partenere;
Îmbunătățirea capacității de utilizare a tehnologiei cu instrumente de cercetare, comunicare, web și conceperea produselor digitale.
Prin activitățile desfășurate, elevii au învățat despre valoarea contribuției personale și despre cum fiecare poate aduce ceva unic și valoros într-o echipă. Au învățat să-și exprime emoțiile într-un mod sănătos și să înțeleagă sentimentele celor din jur, au învățat totodată despre importanța empatiei și a grijii față de ceilalți.
După fiecare lectură, fiecare clasă implicată în proiect a realizat activități personalizate, distractive care i-au ajutat pe copii să se conecteze cu cartea. În acest fel, ei au descoperit ce le oferă cărțile și le-au stârnit dorința de a citi.
În cadrul întâlnirilor multinaționale, pe lângă activitățile specifice proiectului, fiecare țară parteneră și-a promovat cultura, limba, tradițiile, obiceiurile, contribuind astfel la integrarea în marea familie a Uniunii Europene. Elevii au avut o motivație reală pentru dezvoltarea abilităților lor de comunicare într-o limbă străină, pentru a discuta între ei.
Un aspect important se referă la faptul că activitățile desfășurate după lectura cărților sunt flexibile și pot fi adaptate în funcție de nevoile și interesele grupului de elevi implicați.
Proiectul „Little Readers” reprezintă o oportunitate deosebită pentru elevii noștri de a se dezvolta atât din punct de vedere literar, cât și emoțional și de a învăța prin activități practice și creative. Aceste beneficii îi vor determina pe copiii să fie mai activi, mai productivi, să își îmbunătățească capacitatea intelectuală, abilitățile TIC, abilitățile sociale, stima de sine și conștientizarea culturală.

https://www.schoolartshow.com/art-shows/view/c4b4c6e08b5c12cddeb57f2809f6eee8

https://www.schoolartshow.com/art-shows/view/3728be04a1a634147cfd88bf1f678ae7

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut