Pandemia Covid-19 și distanțarea socială care au urmat au afectat toate categoriile societății, precum și educația. Pentru a menține educația în funcțiune, instituțiile de învățământ au trebuit să se adapteze rapid situației. Acest lucru a dus la o forțare, fără precedent, a învățării online. Mulți, inclusiv furnizorii de platforme de învățare digitală, s-au grăbit să ofere asistență și „soluții” gratuite.
Proiectul nostru a sprijinit adoptarea tehnologiilor digitale și a pedagogiilor inovatoare și deschise în educație de formare a elevilor și adulților.
Odată cu izbucnirea covid-19, educația s-a schimbat dramatic, odată cu creșterea distinctă a e-learning-ului, prin care predarea se desfășoară de la distanță și pe platforme digitale.
Pandemia COVID-19 a dus la închiderea marii majorități a școlilor din întreaga lume. Multe școli s-au mutat la învățarea la distanță online prin intermediul unor platforme, inclusiv Zoom, Google Classroom, D2L și Edgenuity.
În acest proiect sunt implicate mai multe țări printre care Turcia cu 6 profesori din regiuni diferite , 2 profesori din Sicilia Italia și România reprezentată de d-na profesor Culachi Duța dela Școala Gimnazială nr 22 Galați.
OBIECTIVELE PROIECTULUI
* ajutarea și îndrumarea elevilor să învețe;
* învățarea modului de creare mai atrăgător și utilizare a conținutului multimedia , site-uri web, bloguri și spații de e-learning pentru a susține învățarea la distanță și mixtă.
* Creșterea caracteristicilor, încrederii în sine și a perfecționării elevului;
* îmbunătățirea competențelor digitale de învățare ale profesorilor și elevilor;
* implementarea educației la distanță și dezvoltarea materialelor care să fie utilizate în educația la distanță.
* fiind creativ și inovator, capabil să lucreze în colaborare cu alți colegi;
* Creșterea gradului de conștientizare a utilizării tehnologiei în mod pozitiv; prevenirea abuzului și a utilizării excesive;
* Se urmărește utilizarea activă a instrumentelor web 2.
PROCESUL DE LUCRU
Noiembrie-decembrie: Identificarea și întâlnirea partenerilor de proiect . Adăugarea grupului de elevi participanți în proiect în spațiul twins . Preevaluarea proiectului.
Promovarea proiectului în școală, crearea siglei proiectului, a posterului și a logo-ului de prezentare a școlii proiectului.
Ianuarie-februarie-martie-aprilie-mai: Realizarea activităților planificate lună de lună a planului și adăugarea la secțiunea Pagini. Partajarea evenimentelor pe pagina blogului creat.
Iunie: Evaluarea proiectului Pregătirea unei cărți electronice –E-BOOK
* crearea unui ghid digital de cărți electronice care oferă soluții de învățare electronică pentru a sprijini profesorii,colegii din educație și părinții și pentru a o publica gratuit pentru întreaga lume.
* Acest ghid digital pe care l-am creat va oferi informații detaliate despre modul în care eprofesorii, colegii din domeniul educației și personalul de asistență pot utiliza tehnologia și aplicațiile de la distanță. Acest ghid electronic ar putea ajuta profesorii și personalul din educație să facă învățarea la distanță mai socială și să îi mențină pe cursanți motivați.
REZULTATE AȘTEPTATE
– În timp ce le oferă profesorilor instrumente educaționale pe care le pot folosi în procesul de educație la distanță, vor avea mult mai multă libertate în alegerea celor mai potrivite instrumente web 2.0 pentru elevii lor;
– Profesorii și educatorii vor dobândi competențe pentru a dezvolta abilități precum abilități de auto-studiu, abilități de planificare și organizare, abilități de gestionare a timpului, abilități de rezolvare a problemelor;
– Asumarea responsabilității, lucrul sub presiune, creativitatea și inițiativa;
– Învățarea de a învăța;
– Dezvoltarea motivației, atribuirea, autoreglarea, focalizarea internă a controlului, preferința autonomiei și autoeficacitatea;
– Îmbunătățirea rezultatelor predării-învățării cu educația la distanță ca poartă către o educație alternativă sau mai bună;
– Învățarea să creeze și să gestioneze resurse digitale de învățare;
– Competență în identificarea și revizuirea aplicațiilor de bune practici gratuite pentru profesori, aplicații noi cum ar fi știri și mass-media care sunt utile profesorilor și elevilor acestora.
Pe 25 Mai, elevii de la clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială nr. 22 Galați, coordonați de d-na dirigintă CULACHI DUȚA, împreună cu părinții lor au fost gata de ultima întâlnire din proiectul eTwinning. Noi, împreună, am evaluat proiectul utilizând două instrumente web 2.0 diferite , „Zumpad” și „Mentimeter”. Din nou un webinar educativ pentru ultima dată.
PE CURÂND DRAGI COLEGI INTERNAȚIONALI AI ACESTUI PROIECT!
NE VEDEM ÎN URMĂTOARELE!