Școala Gimnazială
nr. 22 Galați

CONCURS ”SUB TEIUL LUI EMINESCU”

                                                    www.kizoa.com_collage_2016-01-18_13-31-22

15 Ianuarie, ziua în care, an de an, îmbrăcăm școala în straie de sărbătoare, dedicăm o zi întreagă celui mai mare poet național, Mihai Eminescu. Anul acesta, elevii claselor  gimnaziale au avut ocazia să demonstreze cât de bine cunosc biografia și , mai ales, bibliografia ”Luceafărului poeziei românești” luând parte la activitatea-concurs „Sub teiul lui Eminescu” organizată în sala de bibliotecă a școlii noastre. Așadar, participanții au susținut patru probe, după cum urmează:

Prima probă, cea teoretică, a vizat informații despre viața și activitatea literară a marelui poet. Elevii, organizați pe grupe, au răspuns inițial unui set cu întrebări, după care au realizat un tur al galeriei, verificând, corectând și completând răspunsurile celorlalte grupe.

Cea de-a doua probă a constat într-un frumos recital de poezii , la alegere, însă cu mențiunea că poeziile au fost unele nestudiate la clasă, neincluse în programa școlară, dorindu-ne, prin aceasta, să popularizăm cât mai multe din creațiile poetului celebrat.

Proba a treia a reușit să transforme, pentru câteva momente, sala de bibliotecă, într-o mică expoziție a creațiilor plastice realizate de elevi, acestea având ca sursă de inspirație opera eminesciană. Astfel, elevilor le-a fost pusă la încercare dibăcia în mânuirea pensulei și ne-am bucurat nespus cand am văzut cu ce desene sugestive și reușite au împodobit biblioteca.

Ultima probă a valorificat talentul literar al elevilor, oferindu-le oportunitatea să pășească pe urmele „poetului nepereche”, printr-o creație lirică proprie, însă concepută în stil eminescian.

Pe toată perioada desfășurării activității, fondul muzical și materialele PPT au completat cadrul festiv potrivit acestui deosebit eveniment.

Cu greu, am reusit să facem o departajare între cele mai bune rezultate, căci, anul acesta, pare-se că elevii s-au întrecut pe ei și pentru asta, îi felicităm încă o dată!

În finalul activității, ne-am bucurat să-i apreciem și să-i premiem pe cei care și-au dorit să fie astăzi mai aproape de cel mai valoros poet al nostru, Mihai Eminescu, fără de care „…am fi mai altfel și mai săraci” (Tudor Vianu).

PROFESOR LB. ROMÂNĂ,

GEORGIANA BOGOS

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut