Soluţii pentru copiii fără acces la şcoala online

https://www.viata-libera.ro/educatie/155978-solutii-pentru-copiii-fara-acces-la-scoala-online

PROJECT ”FLYING LETTERS „

În luna noiembrie, elevii școlii noastre au scris  e-mailuri colegilor lor din Croația pe tema ,,My country and my city letters”.

Scrisorile elevilor clasei a VIII-a B coordonați de d-na profesoară Culachi Duța, au deschis seria schimbului de e-mailuri ceea ce a fost benefic de ambele părți deoarece comunicarea interpersonală si deschiderea culturală motivează si inspira oamenii.

UE CodeWeek

În 2020, Săptămâna UE a programării a avut loc între 10 și 25 octombrie.

Săptămâna UE a programării este o mișcare de bază care celebrează creativitatea, rezolvarea de probleme și colaborarea prin programare și alte activități tehnologice. Ideea este de a face programarea mai vizibilă, de a le arăta tinerilor, adulților și vârstnicilor cum își pot aduce ideile la viață prin programare, de a demistifica aceste aptitudini și de a aduce oamenii motivați împreună, pentru a învăța.

În 2019, 4,2 milioane de oameni din peste 80 de țări din întreaga lume au luat parte la UE Code Week. Școala noastră a fost înscrisî pe harta programării cu diferite activități :

https://padlet.com/simonamaravela/h1f8dcql8ynxvux3

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.22 GALAȚI A OBȚINUT CERTIFICATUL EUROPEAN DE CALITATE


Şcoala noastră a obţinut Certificatul European de Calitate pentru rezultatele deosebite obţinute în proiectul eTwinning „I learn by doing, by living”. Astfel, eforturile, elevilor şi şcolii au fost recunoscute la cel mai înalt nivel european.

               Proiectul nostru va fi expus într-o secţiune specială a portalului european www.etwinning.net.Proiectul eTwinning”FLYING LETTERS”

Proiectul eTwinning ” FLYING LETTERS” este un proiect penfriend care constă în scrierea unor scrisori sau e-mailuri intre elevii a doua școli pe teme diferite. Din cauza pandemiei, elevii noștri din acest proiect își vor trimite e-mailuri reciproce.

Suntem 8 parteneri în acest proiect etwinning din urmatoarele țări : Turcia, Franta, Italia, Polonia, Croația și România.

Din școala noastră sunt implicați in desfășurarea acestui proiect, 17 elevi ai clasei a VIII-a B îndrumați de d-na prof.diriginte Culachi Duța. Proiectul începe în octombrie și se termina în mai și pe parcursul celor 8 luni se vor dezbate diferite subiecte (cultura țărilor noastre, activitățile noastre școlare, familiile noastre , modelele pe care să le urmeze , să-i inspire, sărbătorile mai importante din țările noastre, activitățile noastre din timpul liber, etc.) pentru fiecare lună.

În luna octombrie am schimbat mailuri cu elevii din Franța pe tema ,, Hello letters” unde elevii s-au prezentat, urmând ca in noiembrie să colaborăm cu Croația pe tema” My country and my city letters”. De asemenea, vom prezenta lucrările proiectului nostru în fiecare lună pe sit-ul școlii.

Skip to content